Hagyományos Kínai Orvoslás

Hagyományos Kínai Orvoslás

Elektromos Akupunktúra a Fogfájás Kezelésére

2024. június 15. - PaPa

kepernyokep_2024-06-15_124100.pngElektromos Akupunktúra a Fogfájás Kezelésére

A fogfájás számos okból eredhet, és a kezelési lehetőségek között az elektromos akupunktúra is szerepel. Ez a módszer kiváló fájdalomcsillapító hatással bír, azonban fontos, hogy a kezelés során ne csak a tüneteket, hanem a kiváltó okokat is figyelembe vegyük. Emellett elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénia fenntartása, hiszen a megelőzés is jelentős szerepet játszik a fogfájás gyakoriságának csökkentésében.

A Fogfájás Okai

A fogfájás a fogak különböző okokból eredő fájdalmát jelenti, és az egyik leggyakoribb tünet a szájüregi megbetegedések között. A kínai orvoslás szerint a fogfájást többek között a következők okozhatják:

- **Szél-meleg invázió:** A szél és a tűz mérgező anyagai megtámadják a fogakat és az ínyt, ami a fogak és a fogíny sérülését okozza. A kóros anyagok felhalmozódása blokkolja a qi és a vér áramlását, ami fájdalmat eredményez.
- **Emésztőrendszeri hő:** A vastagbél és a gyomor hője, illetve a külső szél behatolása a meridiánokba, felgyülemlik a yangming meridiánokban, ami tüzes fájdalmat okoz.
- **Vese yin hiánya:** A vesék irányítják a csontokat, és a fogak a csontok maradványai. A vese yin hiánya miatt kialakuló belső hő szintén fogfájást okozhat.
- **Rossz szájhigiénia:** A túlzott édes és savanyú ételek fogyasztása, valamint a nem megfelelő szájhigiénia a fogak károsodásához és fájdalomhoz vezethet.

Elektromos Akupunktúrás Kezelés

Az elektromos akupunktúrás kezelés során a következő pontokat alkalmazzák:

- **Alap pontok:** Jiache (颊车), Xiaguan (下关), Hegu (合谷)
- **Szél-tűz okozta fájdalom esetén:** Waiguan (外关), Fengchi (风池)
- **Túlzott belső hő okozta fájdalom esetén:** Neiting (内庭), Erjian (二间)
- **Vese yin hiány okozta fájdalom esetén:** Taixi (太溪), Xingjian (行间)

Módszer

A kezelés során a finom tűket az említett pontokba helyezik, majd miután a beteg érzi a qi-t (energiát), pulzáló elektromos áramot vezetnek a tűkbe. A kezelés során sűrű hullámokat használnak, és az elektromos áramot 20-30 percig alkalmazzák, napi 1-2 alkalommal, amíg a fájdalom enyhül.

Összegzés

Bár a fogfájás különböző okokból eredhet, az elektromos akupunktúra hatékony fájdalomcsillapító lehetőség. Azonban elengedhetetlen, hogy a kezelés során figyelembe vegyük a fájdalom kiváltó okait, és gondoskodjunk a megfelelő szájhigiéniáról is, hogy a fogfájás ismételt előfordulását minimalizáljuk.

vendégírás-:Hideg Piroska Természetgyógyász

A bejegyzés trackback címe:

https://orvoslas.blog.hu/api/trackback/id/tr8318428541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása